Schermafbeelding 2015-05-27 om 20.15.35

Campagne gestart!!

Inwoners, ondernemers, lokale overheden uit Katwijk, Noordwijk en Zandvoort zijn, in samenwerking met stichting Vrije Horizon en Bureau Aan Zee (Noordwijk)  gestart met een campagne om de Ministers Schultz – Van Hagen en Kamp te overtuigen dat de keuze voor windturbineparken in het zicht van de Hollandse Kust een uitermate slechte keuze is.

Er wordt op verschillende manieren campagne gevoerd. Onder andere wordt gebruik gemaakt van ‘testimonials’ (korte video’s), waarin bekende en minder bekende Nederlanders hun mening geven over dit voornemen. De inwoners, ondernemers en bezoekers van de kustgemeenten worden opgeroepen een petitie te tekenen wanneer zij ook vinden dat deze windturbinevelden achter de horizon geplaatst moeten worden. Ook vragen wij u en hen zoveel mogelijk een zienswijze in te dienen bij het Ministerie van I&M, door invullen van het formulier op deze web pagina. Dit moet uiterlijk 3 juni ingevuld en opgestuurd zijn!!! Download hier argumenten die u op uw zienswijze-formulier kunt invullen. U kunt natuurlijk ook zelf andere argumenten invullen. Hoe meer, hoe beter. Dat laat de ministeries zien hoe dit onderwerp leeft bij inwoners, bezoekers, ondernemers en alle andere betrokkenen die een vrij uitzicht en de bijna meditatieve rust die hiervan uitgaat zo waarderen.

De link naar de korte video’s worden ook op deze pagina gezet. In een apart bericht, wat geactualiseerd wordt bij elke nieuwe video.

Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen. Vraag hen ook de petitie te tekenen en een zienswijze (voor 4 juni!) in te vullen en op te sturen. Alleen massale activiteit kan de ministers ervan overtuigen dat IJmuiden Ver ‘by far’ een betere optie is.