sneeuwvrij

Rijden over zonnepanelen?

Is wind de ‘way to go’?

Velen vragen zich af of windturbines wel de juiste / beste / economisch meest efficiënte apparatuur is om het energieprobleem aan te pakken. Een techniek uit de jaren ’80 van de vorige eeuw, waar wij, als de plannen niet aangepast worden, mee door moeten tot 2050 en verder.

Wij werden onlangs opmerkzaam gemaakt op een fantastische, nieuwe ontwikkeling. Voorlopig in een testfase, maar met ongekende mogelijkheden om het energieprobleem en daarmee de CO2 uitstoot aan te pakken. Julie en Scott Brusaw ontwikkelden geen zonnepaneel, maar een VISIE. Zonnepanelen waar je snelwegen van kunt bouwen, maar met een infrastructuur die veel verder gaat dan het opwekken van zonne-energie.

Een paar kenmerken: wanneer alle wegen in de VS hiermee bedekt zouden worden, genereert dat 300% van de energie die de VS nodig heeft! De niet direct verbruikte energie wordt opgeslagen in de grid die onder de snelwegen ligt. Probleem van opslag wordt hiermee opgelost. De panelen bevatten LED verlichting. Hiermee kun je de belijning op de wegen aangeven. Overstekend wild of, erger nog, overstekend kind? De druksensoren in de weg waarschuwen het aankomend verkeer snelheid te minderen. De panelen geven warmte af, waardoor de wegen sneeuwvrij blijven.  En ook ijzelvrij! Rij je in een elektrische auto? Dan kun je – middels inductie – doorrijden én opladen. Huizen en bedrijven kunnen direct op de ‘snelweg elektriciteit’ aangesloten worden.

Dit is slechts een summiere samenvatting van de mogelijkheden van deze panelen. En…. ze verdienen zichzelf terug!

Interesse opgewekt? Kijk op Solar Roadways. Klik op de eland. Wij zijn zeer enthousiast. En met ons ruim 4 miljoen mensen die de presentatie gezien hebben. Dit is het soort visionaire oplossingen waar wij de wereld naar op zoek is als we het energieprobleem en CO2 probleem in 2050 onder controle willen krijgen.