NRC_Handelsblad logo

Wind(molen)stilte voor de storm?

Ed Nijpels spreekt zich uit!

De Hoeder van het Energieakkoord, Ed Nijpels, heeft een nieuw argument gevonden om windenergie versneld te implementeren (als deel van het Energieakkoord). Snel minder afhankelijk worden van Russisch gas. 

Geen ‘rocket science’. Hadden wij al veel eerder voor moeten zorgen. Als beleidsmaker zorg je dat je zo min mogelijk ‘chantabel’ bent voor onbetrouwbare (energie)leveranciers. Daarom begrijpt Stichting Vrije Horizon niet zo heel erg goed waarom de Ministers Kamp en Schultz onderzoek laten doen naar Windturbineparken dichter onder de kust, vanaf 5,4 km. Het bevreemdt ons ook dat er nog steeds geen advies naar de Tweede Kamer is verstuurd over dit dossier.

In een ingezonden brief aan het NRC hebben wij de ministers geadviseerd de reeds aangewezen en beschikbare grote ruimten op de Noordzee, Borssele en IJmuiden Ver, zo snel mogelijk te ontwikkelen. Hier kan op zeer korte termijn gebouwd worden, zodat de Hoeder van het Energieakkoord snel kan zeggen: “we zijn weer een stuk minder afhankelijk van Russisch gas. Lees hier de ingezonden brief