Dit zijn de voordelen van groene energie

0
307

De laatste jaren is er veel aan het veranderen op het gebied van duurzaamheid en energie afnemen. Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om groene energie af te nemen in plaats van grijze stroom. Dat zijn zowel particulieren als ondernemers; je kunt met een eigen bedrijf namelijk ook kiezen voor groene stroom. Wanneer je energiecontract bijna afloopt en je nog steeds twijfelt of je ook moet overstappen op deze vorm van duurzame energie is het zeker aan te raden om verder te lezen. In dit artikel vertellen we je namelijk graag meer over de voordelen van groene stroom.

Groene stroom is beter voor de wereld dan grijze energie

Als eerst is het goed om te onthouden dat groene energie beter is voor de wereld dan grijze stroom. Daarom kun je beter gaan voor groene energie vergelijken zakelijk dan grijze energie vergelijken voor de beste match. Dat ligt voornamelijk aan de manier waarop beide soorten stroom worden opgewekt. Zo komt er bij de productie van grijze stroom veel CO2 vrij. CO2 is, zoals je misschien wel weet, een schadelijk uitlaatgas dat ervoor zorgt dat er een gat ontstaat in de ozonlaag. Door dat gat warmt de aarde op en hebben we te maken met klimaatverandering. Kies je voor groene stroom dan moet je weten dat de uitstoot van CO2 bij de productie ervan veel lager is. Daarom is de keuze voor groene energie bijvoorbeeld een verantwoorde keuze. De energiebron van groene stroom is óók beter. Dat zijn namelijk natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Deze bronnen zullen voor altijd bestaan zolang de aarde er is. Grijze energie wordt daarentegen geproduceerd uit fossiele bronnen zoals steenkool. Deze bronnen zijn helaas niet onuitputtelijk.

Energie vergelijken voor de beste groene energiedeal

Natuurlijk is dat niet het enige voordeel van groene stroom. Wat bijvoorbeeld ook prettig is, is dat groene energie allang niet meer zo duur is als een aantal jaren geleden. Veel mensen stappen nog niet over op groene stroom omdat ze denken dat groene energie heel duur is. Helaas is het nu sowieso het geval dat de energieprijzen vandaag de dag hoog liggen; het maakt niet uit of je groene of grijze energie nodig hebt. Door aan de slag te gaan met energie vergelijken, weet je altijd zeker wat de beste energiedeal van dat moment is. Het goede nieuws is dat je zowel als ondernemer als particulier kunt beginnen met energie vergelijken. Er is namelijk voor 'gewone' energie en voor mkb energie en grootzakelijke energie een passend contract te vinden met behulp van groene energie vergelijken. Hierbij krijg je altijd het meest complete aanbod te zien, zodat je precies weet wat je waar kunt krijgen voor welk bedrag. Dat is wel zo prettig, want zo hoef je niet meer verder te zoeken.

Met zonnepanelen je eigen groene energie opwekken

Tot slot nog een ander, heel groot voordeel van groene stroom; met name in vergelijking met grijze energie. Groene energie is de enige vorm van stroom die je zelf op kunt wekken. Daar heb je natuurlijk wel zonnepanelen en een omvormer voor nodig wat betekent dat je een investering moet doen. Niet iedere ondernemer of consument heeft zomaar het geld liggen om zonnepanelen te kopen. Wat in ieder geval interessant is om te weten, is dat je zo'n investering altijd binnen acht tot tien jaar terug hebt verdiend. Dat komt omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis zonne-energie. Nadat je de kosten eruit hebt, kun je gemiddeld nog tien tot vijftien jaar gebruik maken van de zonnepanelen. Dat betekent dus dat je nog heel wat jaren onafhankelijk bent van de energiemarkt én dat je van gratis energie profiteert. Op die manier is groene stroom dus niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je portemonnee.