Een leuke tijd in slaapkamer: tips

0
321

Een lange relatie is vaak het teken dat er tussen twee personen sprake is van vertrouwen, veiligheid en geborgenheid. Belangrijke basisbehoeften die een langdurige relatie in stand kunnen houden. Maar wat wel vaak lastig is, is om het spannend te houden in de slaapkamer. Gemeenschap heeft in het begin namelijk allemaal spannende elementen, je moet elkaar nog leren kennen en dat zorgt er voor dat de aantrekkingskracht groot blijft. Je ziet vaak dat er in een langdurige relatie problemen kunnen zijn als het gaat over intimiteit. Dit heeft vaak te maken met gewoontes die je in een relatie ontwikkeld waardoor de spanning afneemt en je al snel in een vicieuze cirkel beland. Maar wees niet bang, alles wat er was, kan terug komen. Hier zijn een paar tips om weer wat dichter bij elkaar te komen.

Praten

Als het gaat over intimiteit dan is praten een van de belangrijkste factoren als het gaat over het willen verbeteren ervan. Eigenlijk kun je alleen maar verder komen als je duidelijk bent over je eigen wensen en door te luisteren naar de wensen van een ander. Het is wel noodzakelijk dat je voor jezelf besluit open te staan voor wat een ander te zeggen heeft, anders is het moeilijk om dicht bij elkaar te komen, letterlijk en figuurlijk. Het kan ongemakkelijk voelen in het begin, maar je zal erachter komen dat het heel veel baat heeft als je de dingen uitgesproken hebt waarvan je dacht dat je ze niet kon zeggen. Dit gesprek zelf zal al een hele boost kunnen geven omdat je je een stuk vrijer voelt. Een grote tip is wel: voer het gesprek niet in de slaapkamer, maar op een andere plek, hierdoor kun je je in de slaapkamer gewoon ontspannen.

Proberen

Probeer eens dingen uit, dat klinkt cliché maar het werkt eigenlijk altijd. Niet alles vind je misschien fijn, maar het is wel heel belangrijk dat je met elkaar een soort weg bewandeld. Je kunt glijmiddel gebruiken om te zien wat het doet, hierdoor ga je een verbinding met elkaar aan. Bovendien werkt durex glijmiddel ook om te ontspannen omdat je niet meer een hele hoge druk op jezelf hoeft te leggen. Voor je partner kan dat ook zo werken. Het experiment aangaan werkt voor veel koppels heel goed, en dat je al iets eerder gedaan hebt, betekent niet dat je het later niet nog een keer kan proberen. Dus schroom niet om te kijken naar wat je zelf zou willen proberen en dat te delen met je partner.