Gezond aan de slag

0
330

De zomer is voorbij en de winter komt eraan. Meestal is dat de tijd dat we binnen blijven zitten en we een zogenaamd wintervoorraadje opbouwen als het om ons lijf gaat. Om de één of andere reden is het heel normaal geworden om onszelf in deze tijd van het jaar een beetje te verslonzen. En dat is helemaal niet nodig. Je hoeft namelijk niet te wachten tot het volgende jaar weer begint om veranderingen door te zetten. In deze blog vertel ik je wat je vandaag al kunt doen. Lees je mee?

Lekker in beweging

Bewegen is leuk en goed voor je, dat weten we allemaal. Maar toch hebben een hoop mensen weerstand tegen (soms het idee alleen al) sport. Ik heb altijd geleerd dat je er gewenning in moet krijgen. Je bouwt als het ware een gewoonte op. Daarnaast is het vinden van iets wat bij je past ook nog wel een dingetje. Niet iedereen vind het leuk om naar de sportschool te gaan, misschien is dansen wel wat voor jou? Dat is weer een hele andere vorm van bewegen, om maar een voorbeeld te noemen.

Maak het leuk én lekker

Want sporten moet uitdagend zijn maar vooral leuk. Het moet je na afloop een voldaan gevoel geven. Als het gaat om gezond leven, hangt sporten natuurlijk ook samen met voeding. Dat laatste weegt vaak nog meer dan het eerste. Vaak denken we dat gezond eten met veel groenten saai is of niet lekker smaakt. Maar hoe meer we bekend raken met vegetarische en veganistische recepten, des te meer we zien hoeveel er mogelijk is met groenten. En dat is niet alleen gezond vanwege de vitamines en mineralen maar ook omdat overeten met groenten minder makkelijk is. Dit soort voeding wordt gezien als vullend voedsel waar je niet veel calorieën mee inneemt.

Eerst water de rest komt later

Als laatste kan ik het belang van veel water drinken niet genoeg benadrukken. Wist je dat enorm veel van de mensen in de westerse samenleving altijd gedehydrateerd zijn. Terwijl er zo veel voordelen zitten aan het drinken van voldoende water. Je huid knapt er onder andere van op en je krijgt er ook meer energie van, van het drinken van alleen water! Heb je er moeite mee om op een dag genoeg te drinken? Kies dan voor een gepersonaliseerde drinkfles. Niet alleen raak je die niet snel kwijt, het is ook leuker om uit een leuke fles te drinken. Die kan je ook lekker op tafel laten staan zonder dat het misstaat. Kijk op de website Flaske.nl voor zulke leuke flessen.