Klussen met eiken hout!

0
314

Door de corona crisis is het nog altijd onzeker of we gemakkelijk op vakantie kunnen. Zo zul je rekening moeten houden met de geldende maatregelen en zul je je moeten aanhouden aan het reisadvies, waardoor vele mensen ervoor kiezen om dit jaar nog thuis te blijven of alleen met de auto op vakantie te gaan.

Doordat mensen niet op vakantie of dagen weg gaan, hebben mensen meer tijd om te investeren in renovaties in het huis of in de tuin, waar we je in dit blog meer over zullen vertellen. 

Zelf aan de slag met eiken hout

Waar de een gemakkelijk en snel kant en klare meubels koopt om te plaatsen in de tuin en hier gelijk van kunnen maken, kiest de ander er juist voor om de meubels zelf te maken., Wanneer je erg handig bent met hout, zou je ervoor kunnen kiezen om zelf benodigdheden in de tuin te maken met het juiste hout. Eiken hout is een duurzame houtsoort en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken in de tuin. Eiken hout zal gemakkelijk zo’n 20 tot 25 jaar meegaan, waardoor je hier niet constant en ieder jaar naar op zult hoeven te kijken. Het maken van veranda’s, meubelen, pergola’s, schuttingen, tuinhuizen en gevelbekleding, het is allemaal mogelijk met eiken hout!

Eiken hout kopen

Eiken hout is in verschillende maten te verkrijgen, zoals latten, planken en palen. Het eiken hout staat bekend om de zwaarte, duurzaamheid en sterkte, maar zul je het eikenhout ook herkennen aan de mooie, lichte kleur dat na verloop van tijd gaat vergrijzen. De vergrijzing zorgt hier voor een natuurlijk effect en zorgt dit juist voor een natuurlijke look in de tuin!

Eikenhout is gemakkelijk en snel te bestellen via een webshop. In de webshop kun je direct de verschillende soorten hout vergelijken, de maten op zoeken en al de bestelling de volgende dag bij jou aannemen, waardoor je niet constant hoeft te zoeken bij de houthandel of in het tuincentrum!

Klussen met eiken hout

Je kunt eikenhout prima verwerken in allerlei klussen. Het is aan te raden om het eiken hout voor te boren, zodat je het hout gemakkelijk en vooral stevig kunt bevestigen. Daarnaast zul je er rekening mee moeten houden dat het eiken hout looizuur of tannine bevat. Looizuur zal ervoor zorgen dat het hout aangetast (corrosief) raakt wanneer het in  contact komt met ijzer. Blauwzwarte verkleuring zullen hier het gevolg van zijn. Om de verkleuring in het hout nu te voorkomen, is het aan te raden in gebruik te maken van roestvast bevestigingsmateriaal!