Waar moet je rekening mee houden als je een vrieskist gaat aanschaffen?

0
274

Als je een eigen restaurant hebt, dan is het erg belangrijk om over meerdere vrieskisten te beschikken. De vrieskisten zul je nodig hebben voor het opslaan van ingrediënten zoals vlees, maar ook voor lekkernijen zoals schepijs. Een vrieskist mag dus zeker niet ontbreken in een restaurant. Mocht jouw restaurant geen vrieskisten hebben of is de vrieskist defect, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuwe vrieskist aan te schaffen. Als het om het aanschaffen van een vrieskist gaat, is het belangrijk dat je op bepaalde punten let. Welke punten dit precies zijn, vind je in dit artikel. 

 

Het energieverbruik van een krieskist is vrij hoog 

Wanneer je een vrieskist gaat aanschaffen, is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat het energieverbruik van een vrieskist vrij hoog is. Dit is geen probleem als je maar een vrieskist hebt, maar dit wordt wel een probleem als je meerdere vrieskisten nodig zult hebben. Dat is bij een restaurant ook altijd het geval en daarom is het van groot belang om altijd te kijken naar de energielabel van een bepaalde vrieskist. Je kunt het beste vrieskisten aanschaffen met een A+ energielabel. Dit zijn de zuinigste vrieskisten die er zijn!

 

Schaf altijd meerdere vrieskisten aan en voorkom kruisbesmetting

Dat een restaurant altijd meerdere vrieskisten aan moet schaffen, heeft een reden. De reden is  kruisbesmetting. Kruisbesmetting moet je altijd zien te voorkomen aangezien dit levensgevaarlijk kan zijn voor je gasten. Kruisbesmetting houdt in dat de bacteriën van vlees, groentes besmetten. Volgens de Nederlandse wetten en eisen is een restaurant daarom verplicht om meerdere koelcellen en vrieskisten aan te schaffen. Mocht je dit niet hebben, dan is de kans groot dat je een boete krijgt bij een controle. In het ergste geval kan je restaurant zelfs gesloten worden. 

 

Vrieskisten zijn lastig te recyclen 

Wanneer je nieuwe vrieskisten aan gaat schaffen, is de kans groot dat je afstand doet van de oude vrieskisten. Je zult dan een probleem ervaren en dat is dat je de vrieskisten vrijwel nergens naartoe kunt brengen. Milieustraten en afvalverwerkers willen geen vrieskisten aannemen. Dat heeft te maken met dat er bij het recyclen/verwerken van vrieskisten zeer giftige dampen vrijkomen. Deze zijn daarnaast ook nog eens ontzettend schadelijk voor het milieu. Er zijn maar enkele bedrijven in Nederland die zich bezighouden met het recyclen van koelkasten en vrieskisten.