Waar moet je rekening mee houden als je mobiel abonnement gaat aanvragen?

0
301

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiel abonnement. Dat is te begrijpen, want we leven in een digitaal tijdperk en iedereen wil goed bereikbaar zijn. Daarnaast zou het ook erg vervelend zijn als je constant nieuwe databundels bij moet kopen. Er zijn nog mensen in Nederland die nog nooit een mobiel abonnement afgesloten hebben. Dat kan er onder andere mee te maken dat deze personen ouderen of jongeren zijn. Mocht je jezelf hierin herkennen, dan is het handig om dit artikel te lezen. Hier vind je namelijk meer informatie over waar je rekening mee moet houden als je een mobiel abonnement gaat afsluiten.

 

Je bent verplicht te betalen

Veel jongeren denken dat het afsluiten van een mobiel abonnement niet gevaarlijk kan zijn, maar dat is onjuist. Je gaat namelijk een contract aan waarin vermeld staat dat je verplicht bent om te betalen. Mocht je deze afspraak niet nakomen, dan heeft de provider het recht om het volledige bedrag van de lening op te eisen. Je kunt je wel voorstellen dat dat erg vervelend is, want je wordt dan niet alleen afgesloten, maar ook kan er beslag gelegd worden op je eigen rekening. Wil je meer informatie over de financiële gevaren van een mobiel abonnement? Neem dan contact op met een provider. 

 

Je kunt het beste kiezen voor een goedkoop abonnement

De meeste mensen die een nieuw abonnement gaan aanvragen, kiezen voor een duur abonnement. Dit zijn abonnementen waar je een telefoon bij krijgt, maar het is niet altijd verstandig om voor de duurste abonnementen te kiezen. De telefoons die je bij een goedkoop telefoon abonnement krijgt, zijn ook nieuw. Ze zijn misschien enkele jaren oud, maar werken nog steeds optimaal. Het zou dus erg zonde zijn als je gelijk voor de nieuwste telefoons kiest en daarmee dus ook voor een duurder abonnement kiest. 

 

Abonnement zonder telefoon aanschaffen

Als je nog een telefoon hebt waar je tevreden over bent, dan is het erg zonde om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten. Je kunt het beste een SIM-only telefoonabonnement aanvragen. Dit houdt in dat je alleen een SIM-kaart krijgt van de provider waarmee je kan bellen en kan internetten. Daarom is dit ook wel een abonnement zonder telefoon Houd er rekening mee dat het tegenwoordig mogelijk is dat je geen SIM-kaart meer krijgt, maar dat je een inlogcode thuis opgestuurd krijgt. Veel nieuwe telefoons hebben namelijk een ingebouwde SIM-kaart die geactiveerd moet worden met een bepaalde inlogcode.