Wat kun je doen als je kind last heeft van berg?

0
251

Wanneer je kind last heeft van berg dan is dat natuurlijk erg vervelend. Berg is een aandoening die zorgt voor schilfers op de hoofdhuid en deze kunnen je erg veel jeuk op je hoofdhuid bezorgen. Gelukkig is berg niet besmettelijk en kan het dus niet overgedragen worden, maar het is wel zo fijn voor je kind en voor jezelf om te weten wat je kunt doen tegen berg. Daarom vind je in dit artikel meer informatie over wat je kunt doen als je kind last heeft van berg. 

 

Schaf een zalf aan

Berg is een aandoening die niet gevaarlijk is voor de gezondheid van je kind, maar soms wel schadelijk kan zijn voor de hoofdhuid van je kind. Daarnaast is het ook een aandoening die erg makkelijk te genezen is. De meeste mensen waarvan hun kind last heeft van berg, kiezen er daarom ook voor om bergzalf aan te schaffen. Bergzalf is een zalf waar ingrediënten in zitten die berg tegengaan. Helaas zijn er maar erg weinig winkels die zulke zalven verkopen en daarom is het aan te raden om direct de webwinkel van dr Leenarts te bezoeken. Dit is een bekende dermatoloog die zelf een aantal zalfjes op de markt heeft gebracht. 

 

Breng een bezoekje aan een dermatoloog

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je letterlijk alles hebt geprobeerd om berg te verminderen en zelfs weg te krijgen, maar dat het blijft terugkomen of zelfs erger wordt. Dat is natuurlijk erg vervelend voor je kind, want je kind kan daardoor constant last hebben van een jeukende hoofdhuid. Wat de oorzaak precies is, is altijd verschillend en daar kan alleen een dermatoloog antwoord op geven. Het is daarom ook verstandig om op zo’n moment naar een dermatoloog te gaan die de hoofdhuid van je kind grondig gaat onderzoeken. Door een dermatoloog in te schakelen voor het onderzoeken van de huid van je kind, weet je zeker wat er aan de hand is en wat je hier tegen kunt doen. 

 

Het is niet altijd nodig om een zalfje aan te schaffen

De meeste mensen schaffen voor het bestrijden van berg bij baby een zalfje aan, maar in werkelijkheid is dat zeker niet altijd nodig. Dat heeft ermee te maken dat berg in veel gevallen ook vanzelf kan genezen. Het is alleen aan te raden om een zalfje aan te schaffen als je last hebt van de geur die van het hoofdhuid van je kind afkomt of als je kind erg veel jeuk heeft. Hierdoor kun je geld besparen en dat is natuurlijk ook fijn!