Alles wat jij moet weten over financial lease voor zakelijk gebruik

0
270

Een goede auto is bijna een vereiste als ondernemer. Vooral als je regelmatig op locatie moet zijn of wilt netwerken met mensen binnen jouw sector moet je ervoor zorgen dat je je van A naar B kunt verplaatsen. Echter is het niet voor iedereen weggelegd om een goede auto aan te schaffen. De prijs voor een nieuw voertuig ligt hoog en het zijn bedragen die je liever aan andere zaken binnen het bedrijf besteedt. Je kunt dan gebruik maken van financial lease zakelijk. Op deze manier heb je toch een auto voor de deur staan en ben je verzekerd van veel zekerheden. Maar wat moet je hier allemaal over weten?

Voor iedere ondernemer een oplossing

Financial lease voor zakelijk gebruik is een manier van leasen van een auto, waardoor je te allen tijde een bedrijfsauto voor de deur hebt staan. Het leasen van een auto is niet alleen een geschikte oplossing voor grotere bedrijven, maar ook voor ZZP’ers en kleinere ondernemingen. Voor een vast bedrag per maand heb je al een auto voor de deur staan waarmee jij naar klanten, opdrachtgevers en zakenrelaties kunt rijden. Daarbij ben je voorzien van een auto die helemaal bij je past. Je hebt namelijk de keuze uit een groot aantal merken en modellen en je bepaalt zelf welke auto jouw bedrijf ten goede komt.

Een goed contract afsluiten

Zodra je weet welke auto het beste bij je past, kun je bekijken welke contracten er allemaal mogelijk zijn. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan de contractduur, maar ook het aantal kilometers dat je ieder jaar rijdt. Als zelfstandig ondernemer wil je wellicht een auto die je niet alleen aanschaft voor zakelijk gebruik, maar waarmee je ook een bepaald aantal kilometer per jaar privé kunt rijden. Zorg er daarom voor dat je overal een goed beeld van hebt en een contract vindt dat volledig bij jou en jouw bedrijf past. Zo voorkom je dat je achteraf nog een nieuwe aankoop moet doen.

Financiële zekerheid met jouw contract

Als je het contract afgesloten hebt, ben je verzekerd van een auto voor een vast bedrag per maand. Binnen het contract ben je niet alleen verzekerd van een nieuwe auto, maar ook zitten het onderhoud en de keuringen hierbij inbegrepen. Jij hoeft dus alleen nog maar te betalen voor de benzine die je verbruikt tijdens jouw ritten. Aan het einde van het contract kun je jouw auto inruilen, waarna je weer een nieuw leasecontract af kunt sluiten en wederom van een gloednieuwe auto kunt genieten.