De kunst van wijn

0
447

Mensen drinken al jaren lang alcohol, dit komt voor in allerlei verschillende soorten drankjes. Een van de bekendste is wijn, dit wordt ook al jaren lang gedronken. Wijn heeft altijd een verhaal achter zich hangen. In dit verhaal kan staan waar de wijn vandaan komt, welke druiven gebruikt zijn en nog veel meer informatie. Dit alles kan vrijwel altijd van het etiket gelezen worden, dit kan dan ook gezien worden als het boek van de wijn. Tot slot is het zo dat veel wijnen uit Frankrijk komen, echter kan het ook uit onder andere Italië of Spanje komen.

Hoe wordt wijn gemaakt?

Het proces van het maken van wijn is erg ingewikkeld. Eerst worden de druiven geoogst. De druiven, die worden gebruikt voor het maken van wijn, zijn meestal rood of donkerpaars. Na de oogst worden de druiven geplet om er wijn van te maken. Het sap wordt gewonnen uit de druiven. Na dit proces wordt het sap gemengd met gist en suiker. Hierna wordt het mengsel ongeveer twee weken gefermenteerd. Deze fermentatieperiode is het moment waarop de smaak van de wijn tot stand komt. Nadat de fermentatieperiode voorbij is, wordt de wijn gefilterd om eventuele stukjes gist of suiker te verwijderen. Na het filtratieproces wordt de wijn gebotteld. Hierna is de wijn klaar voor commercialisering.

Waar komt wijn vandaan?

Sinds de ontdekking van wijn wordt deze in veel landen over de hele wereld gemaakt. Het is gemaakt in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili en de Verenigde Staten. Sommige van deze landen hebben een specifieke wijncultuur, waar wijn onderdeel is van het dagelijks leven en de cultuur. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld bij elke maaltijd een Franse wijnsoort geserveerd. Met al deze soorten wijn is het moeilijk kiezen.

Welke soorten wijn zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten wijn. De meest bekende zijn rode, witte, rose, zoete, mousserende en dessertwijn. Ten eerste zijn er de rode wijnen. Deze wijnen zijn gemaakt van rode druiven. Deze wijnen zijn eeuwige favorieten. De rode wijnen worden meestal gekoeld geserveerd. Witte wijnen worden gemaakt van witte druiven. Witte wijnen worden bijna altijd gekoeld geserveerd. Rose wijnen worden gemaakt van rode of witte druiven. Ook deze wijnen hebben een roze of paarse kleur. Deze wijnen komen niet veel voor. Zoete wijnen worden gemaakt van rijpe druiven. Na het fermentatieproces wordt de wijn gezoet met suiker. Mousserende wijnen worden gemaakt van rode of witte druiven. Na het fermentatieproces wordt de wijn gebotteld met koolstofdioxide. Deze wijnen zijn erg populair.

De geschiedenis van wijn

Wijn wordt al duizenden jaren gedronken. Bewijs van wijndrinken is gevonden in 7000 jaar oude aardewerken kruiken. De oudst bekende wijnmakerij werd gevonden in Armenië. Het dateert van rond 4.000 voor Christus. In bijna elk land ter wereld wordt wijn gemaakt. Het eerste wijnland was Frankrijk. Er wordt aangenomen dat de Feniciërs de eerste wijnstokken naar Frankrijk brachten. De eerste Franse wijn werd geproduceerd in het Rhônedal. In de 3e eeuw na Christus werd in alle delen van Frankrijk wijn gemaakt.