Deze motorroutes moet je een keer gereden hebben

0
570

Ben jij een motorrijder? Dan weet je waarschijnlijk hoe gaaf het is om op mooie plekken te rijden. Over de hele wereld zijn er verschillende motorroutes die je kan rijden. Er is veel keuze, dus heb kan lastig zijn om een route te kiezen. In deze blog bespreken we een paar routes die je een keer in je leven gereden moet hebben.

First things first

Voordat  je een van deze avontuurlijke routes neemt is het natuurlijk belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op combimotors.nl kan je verschillende motorverzekering met elkaar vergelijken. Via deze website kan je ook je motor en auto samen verzekeren

Transfagarasan

Deze route loopt door Roemenië. Dit is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een motortrip, maar er is hier heel veel moois te ontdekken. Dit is een van de spectaculairste routes van Europa. De Transfagarasan is alleen in de zomermaanden geopend voor verkeer. Deze route is 90 kilometer lang. De top ligt op een hoogte van 2.134 meter. Wat deze route extra uitdagend maakt is dat hij oneindig veel haarspeldbochten heeft. Hierdoor kan je het grootste deel van de route niet harder dan 40 kilometer per uur rijden. Ben jij een echte avonturier? Dan is deze route echt wat voor jou. Je komt onderweg namelijk bijna geen andere toeristen tegen. 

AssiettapasIn

Bij Italië denk je waarschijnlijk aan pizza en pasta, maar ook voor een motortrip ben je aan het juiste adres in Italië. Deze route ligt op de grens met Frankrijk. De route is zo’n 60 kilometer lang, waarvan 40 kilometer onverhard is. De Monte Gran Costa is met 2.615 meter het hoogste punt van dit gebied. Hierdoor is deze route niet geschikt voor de wat zwaarde jongens. Veel motorrijders komen met hun allroad motor naar dit gebied om de spectaculaire route in de bergen te rijden. 

Sa Calobra

Als laatste bespreken we een gave route door het zonnige Spanje. Het eiland Mallorca heeft een hele gave motorroute. Bij dit eiland denk je misschien aan feestende jongeren na hun examenjaar, maar het eiland heeft veel meer te bieden. Zo ook de Sa Calobra.Er gaan verschillende routes naar Sa Calobra en ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. Een weg vol haarspeldbochten leidt je langs afgronden en tussen de rotsformaties door naar het geheime pareltje van het eiland. De meeste toeristen die naar Mallorca gaan blijven op de bekende stranden, hierdoor zal je tijdens deze motorroutes weinig andere toeristen tegenkomen.