Hijskranen kopen of huren

0
515

Hijskranen zijn ingericht en uitgerust voor het verplaatsen van objecten. Deze werktuigen brengen grote risico’s met zich mee. Voor het bedienen van hijskranen is een diploma en hijsbewijs wettelijk verplicht. Daarbij wordt vaak ook de voorkeur gegeven aan een medische keuring voor de bediener van de hijskraan. Beveiligingen van hijskranen mogen nooit uitgeschakeld zijn tijdens hijswerkzaamheden. Dit kan gecontroleerd worden door een waarschuwingssysteem aan de buitenzijde van de hijskraan. Er zijn veel verschillende soorten hijskranen. Zo zijn er mobiele kranen, torenkranen, bovenloop en portaalkranen en autolaadkranen. Deze kranen worden vaak gehuurd of gekocht wanneer een bedrijf ze nodig heeft.

Verschillende soorten hijskranen

Mobiele kranen is een verzamelnaam voor alle kranen die verrijdbaar zijn zonder aan een vaste baan gebonden te zijn. Ze kunnen uitsluitend werken op een verharde ondergrond. Bovenloop en portaalkranen worden vaak in fabrieken en werkplaatsen gebruikt. Ze worden elektrisch aangedreven met behulp van een afstandsbediening. Dit kan radiografisch of met een bedieningspaneel aan de besturingskabel. Het laatstgenoemde heeft als grote voordeel dat de bedieningsman direct zicht heeft op de werkzaamheden en op basis daarvan goede inschattingen kan maken. Verder worden de autolaadkranen vooral gebruikt in de transportsector. Ze zijn hier niet meer weg te denken. Met behulp van deze kranen is het mogelijk voor de chauffeur om zelf zijn truck te laden en lossen. Als laatste zijn er nog torenkranen. Er zit hier een verticale mast met daarop een giek en een contra giek. Aan de contragiek zit de contra ballast voor de hijskraan. Er zijn ook mobiele torenkranen, deze kranen kunnen grote hoogtes bereiken en kunnen makkelijk verplaatst worden.

Torenkranen kopen

Bent u geïnteresseerd in een torenkraan? Bij trucks.nl is een torenkraan te koop, meerdere zelfs. De torenkranen worden vooral ingezet bij bouwwerkzaamheden op hoogte met beperkte ruimte. Deze kranen kunnen eenvoudig worden opgebouwd tot een hoogte van 30 tot 60 meter. Even makkelijk kan deze kraan weer worden afgebroken als de werkzaamheden zijn afgerond. Er zijn verschillende merken mobiele torenkranen die te koop worden aangeboden. Van  Liebherr en Spierings zijn er veel mobiele kranen te koop. Het derde en laatste merk Faun heeft maar één mobiele kraan te koop staan. Verder kan er bij trucks.nl ook worden gekeken naar het bouwjaar, kilometerstand en bedrijfsuren. Zo kan u inschatten wat de staat van de mobiele hijskraan is. Aan de hand van deze factoren kunt u dan uiteindelijk de geschikte mobiele hijskraan voor u vinden. Deze kranen zijn allemaal tweedehands. Zoals eerder al vermeld is het ook belangrijk dat de bediener van de hijskraan gecertificeerd is. Heeft u nog geen gecertificeerde bediener is het handig om iemand aan te nemen hiervoor of iemand van uw bedrijf een hijsbewijs te laten halen.