Een gat in het dak springen

0
591

Zit er een gat in je huis? Of heb je gemerkt dat er wat aan gevel ontbreekt? Of wellicht iets stuk is? Gevelonderhoud is daarbij ook heel erg belangrijk. Gevelonderhoud zorgt ervoor dat je gevel goed blijft, maar ook veel langer goed blijft. Zo heb je met gevelonderhoud de zekerheid dat je niet ineens voor onverwachte verassingen zal komen te staan. Dat komt doordat je namelijk al weet wat er speelt en er veel aan wordt gedaan. Wil je weten wat er allemaal onder gevelonderhoud valt? Lees dan verder.

Stap 1

De eerste stap in gevelonderhoud is regelmaat. Het is dus belangrijk dat je het gevelonderhoud zo nu en dan doet. Denk bijvoorbeeld aan een keer per jaar of eens in de twee jaar. Zo zorg je er namelijk voor dat er veel naar de gevel zal worden gekeken. Als er dan een probleem is, zal dit ook snel boven water komen. Door de regelmaat zal je ook nooit last kunnen hebben van een kapotte gevel of een lekkage. Als je dit wel hebt, ben je er in ieder geval als de eerste bij en is het probleem vaak minimaal en gemakkelijk op te lossen.

Als eerst stap 2

Daarna is de volgende stap in het gevelonderhoud om je voegen vervangen te gaan. Als je je voegen vervangen gaat, zal je ervoor zorgen dat je niet zomaar een lekkage krijgt. Met voegen vervangen, krijgt je dus niet zomaar een waterplons over je hoofd als je ligt te slapen. Het is wel verstandig om voegen vervangen tijdens de zomer. Zo heb je tijdens het voegen vervangen een lekker zonnetje op je ogen. Daarnaast heb je met het voegen vervangen ook dat het heel erg snel zal drogen. In de winter kunnen de voegen namelijk bevriezen en afbrokkelen als je ze gaat vervangen.

Ondanks dat het niet zo vanzelfsprekend is, is het goed om na te denken over gevelonderhoud. Het is iets wat je vaak over het hoofd zal zien, maar echter is gevelonderhoud heel erg belangrijk. Je wilt uiteraard niet dat het dak boven je hoofd niet meer waterdicht is. Waarvoor zou je anders een dak boven je hoofd hebben? Gevelonderhoud kun je dan het beste regelmatig inplannen. Zo voorkom je namelijk grotere problemen die uiteindelijk kunnen ontstaan. Daarnaast is regelmaat ook goed. Ieder kind heeft bijvoorbeeld ook regelmaat nodig. Wat gebeurd er als ze dat niet hebben? Dan ontsporen ze vaak. Exact hetzelfde met je gevel.