Vakantie in eigen land: ideeën

0
294

Door de drukte van het vliegveld, of lange ritten in de auto omdat het onmogelijk is om de grote files naar het zuiden te vermijden. Het is het allemaal waard voor mensen die heel graag naar het buitenland op vakantie gaan. Maar waar veel mensen denken dat ze het vakantiegevoel alleen kunnen vinden ergens ver weg, hebben het eigenlijk hartstikke mis. Een vakantie in eigen land kan namelijk fantastisch leuk zijn als je een beetje weet wat de mogelijkheden zijn. Een vakantie in eigen land hoeft namelijk niet te betekenen dat je naar een camping ergens verder op hoeft, of dat je dagen lang in de regen zit. Het grootste voordeel van een vakantie in eigen land is dat je relatief een stuk minder ver hoeft te reizen en daardoor gevoelsmatig een stuk langer weg bent. Bovendien is het heel makkelijk, dus zeker met kinderen kan het een hele fijne en toegankelijke optie zijn. Hier zijn een paar ideeën die garanderen dat je zin hebt om er lekker op uit te gaan in eigen land.

Camping

Een camping is eigenlijk voor elke vakantieganger hartstikke leuk. Het beeld dat mensen die nooit naar een camping gaan, hebben van een camping klopt vaak alles behalve. Je hebt heel veel verschillende soorten campings dus er is voor iedereen wel een ideale plek om de vakantie te vieren. Ook aan zee zijn er heel veel toffe campings, zoals camping nederland aan zee. En campings in Friesland geven je echt het gevoel dat je weg bent van huis, zeker als je zelf in het zuiden van het land woont. De natuur is super rustgevend en het geeft je de mogelijkheid om echt te ontspannen zonder dat je daarvoor eerst in het vliegtuig hoeft. Voor kinderen zijn er bij campings ook veel activiteiten waardoor er voor de ouders genoeg ruimte en ontspanning is om te genieten van de rust.

Fietsvakantie

De fiets die we in de schuur hebben staan gebruiken we om naar de supermarkt te gaan, kleine stukken af te leggen, maar je kunt de fiets ook gebruiken om er mee op vakantie te gaan. Een soort roadtrip, maar dan anders! Het brengt je op hele andere plekken dan waar je met de auto kunt komen! Bovendien kun je heel makkelijk van plek naar plek en zo een hele route voor jezelf uitstippelen. Je kunt langs de kust fietsen, maar ook juist van oost naar west zodat je allerlei verschillende soorten natuur tegenkomt! En natuurlijk kun je overnachten op de camping!