Een huisdierenverzekering is er ook voor jouw kat!

0
58

Heel veel mensen in Nederland hebben huisdieren. Het gaat hier dan vooral over honden en katten. Deze dieren worden al snel echt een onderdeel van het gezin. En dus wil je zo goed mogelijk voor ze zorgen. Natuurlijk begin je al niet aan huisdieren als je financieel klem zit, maar een ziek huisdier kan wel zorgen voor financiële problemen. Wat nu als jouw kat wordt aangereden en er een operatie nodig is om hem weer op de been te helpen? Dan doe je dat natuurlijk het liefst zonder er over na te hoeven denken. Door een huisdierenverzekering te nemen zodra je de kitten ophaalt, zorg je ervoor dat ook jouw kat de beste zorg kan krijgen die er voor handen is!

Is een huisdierenverzekering niet een beetje overdreven?

Wanneer jouw hond of kat echt een onderdeel is van het gezin, dan zul je alles uit de kast halen om hem of haar gezond oud te laten worden. En daar komt toch de zorg van de dierenarts bij kijken. Een huisdierenverzekering vergoedt een groot deel van de dierenartskosten en kan er dus voor zorgen dat jouw hond of kat langer in topconditie blijft. Is je hond of kat ziek? Dan is de dierenartsenzorg dankzij de huisdierenverzekering beter te betalen.

Is deze verzekering ook voor in het buitenland?

Wil jij de komende zomervakantie met je hond op reis naar het buitenland? Dan is het nu het moment om een huisdierenverzekering met aanvulling voor reizen af te sluiten. Het is belangrijk om te weten dat deze verzekering 30 dagen moet lopen voor je voor de eerste keer kunt claimen. Stapt jouw hond in het buitenland in een mollengang en breekt hij daarbij zijn poot? Dan wil je wel dat hij direct geholpen kan worden. Door op tijd een huisdierenverzekering af te sluiten, zorg je daarvoor!

Nog een belangrijke verzekering wanneer je huisdieren hebt

Een andere verzekering die ook geldt voor je huisdieren is een aansprakelijkheidsverzekering. Heeft jouw hond in het buurjongetje gehapt? Heeft jouw kat de vogels van de overburen als lunch gebruikt? Met een aansprakelijkheidsverzekering kun je de schade vergoeden. Natuurlijk zal het wat tijd vergen voor je buurjongetje niet meer bang is voor je hond en zullen de overburen nog beter opletten als jouw kat in de buurt is, maar de financiële schade zal worden vergoed door jouw verzekering. Deze verzekering is er, natuurlijk, niet alleen voor je huisdieren. Ook jij, je partner en je kinderen vallen onder deze verzekering.