Een makkelijk dieet? Laat gewoon de tussendoortjes staan

0
430

Het is een van de grootste problemen die een mens kan hebben, althans zo lijkt het wel eens. We willen graag gewicht verliezen en het lukt ons maar niet. Alle nieuwe diëten worden geprobeerd en niets sorteert effect. Is er dan geen makkelijk dieet? Is afvallen dan echt zo moeilijk? Of hebben we te maken met een chronisch tekort aan zelfdiscipline?

Zoiets als een makkelijk dieet bestaat wel degelijk

Feit is dat zelfdiscipline wel erg belangrijk als je écht wilt afvallen. Want ook daar wringt de schoen. Willen mensen nu écht afvallen, of zeggen ze het maar? Feit is dat afvallen niet moeilijk hoeft te zijn. Een makkelijk dieet is er dus wel degelijk. Je hoeft beslist niet te werken met allerlei shakes en supplementen, mits je natuurlijk te maken hebt met lichamelijke klachten.

Spreek vooral jouw zelfdiscipline aan, dat bepaalt of je af gaat vallen of niet

Spreek dus je zelfdiscipline aan en stop in eerste instantie maar eens met alle tussendoortjes die je nam. Laat de frisdrank staan en drink meer water. Beweeg wat meer en kijk na een paar weekjes eens waar je dan staat. Het kan zomaar zijn dat je dan al – en dus door alleen bovenstaande maar te doen- heel wat overtollig gewicht kwijt bent geraakt. Een frisdrank als cola is een echte dikmaker. Het is alsof je een glaasje suiker neemt. Cola laten staan kan meteen enorme veel effect hebben om je gewicht. Hoe moeilijk kan het zijn om dat te laten staan? Als je écht af wilt vallen, dan mag dit geen probleem zijn.

Bij een makkelijk dieet hoort ook wat meer gaan bewegen

Iets anders is simpelweg meer gaan bewegen. De combinatie makkelijk dieet, de tussendoortjes en de frisdrank laten staan, in combinatie met voldoende bewegen kan een gouden combinatie zijn. En met meer bewegen wordt niet bedoeld dat je elke dag richting de fitnessstudio moet. Beweeg je nu alleen wanneer dat nodig is? Dan kan een fikse wandeling elke dag al een goede eerste aanzet zijn. Pak wat vaker de fiets neem de lift en niet zoals je gewend bent de lift. Simpele dingen die passen bij een makkelijk dieet maar die zomaar eens heel veel effect kunnen sorteren.

Niet een shake of een gecompliceerd voedingsschema, maar de mate van zelfdiscipline is verreweg het belangrijkst als je echt wat kilo’s wilt verliezen. En helemaal niets anders. Dat betekent heel simpel dat als je echt af wilt vallen, dit helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.