Laat jouw gehoorproblemen thuis behandelen

0
315

Een audicien is een hoor professional die mensen met gehoorproblemen helpt. Merk je dat je de laatste tijd wat minder hoort en denk je dat het tijd is om een audicien aan huis in te schakelen? Of moet je nu aan iemand denken die steeds minder is gaan horen? Een audicien kan er achter komen wat er met je gehoor aan de hand is en wat je er aan kunt doen. Maar wat zijn precies de voordelen van een audicien aan huis en waarom zou jij hier gebruik van kunnen maken? Dat ga ik uitleggen in deze blog.

In het genot van je eigen huis

Een audicien aan huis zegt het al. Deze komt aan huis! Hoe fijn en makkelijk is dat. Zo hoef je geen vervoer te regelen of zelf met het ov door weer en wind om je oren te laten testen. Zo hoeven bijvoorbeeld ouderen niet van zorg af te hangen en kunnen ze zelf een afspraak maken. Het enige wat ze hoeven te doen is thuis zijn tijdens de afspraak. De audicien regelt de rest.

Apparatuur audicien aan huis

Een audicien aan huis heeft hetzelfde hoeveelheid apparatuur als wanneer je naar een winkel gaat. Dus de kwaliteit van de gehoortest gaat niet achteruit doordat het thuis wordt gehouden. Voor slechthorende kan dit juist erg prettig zijn omdat er geen andere prikkels zijn die de test wellicht kan belemmeren. Zo kan de audicien ook gelijk het toestel goed opmeten en kan het voor een eerste keer gebruikt worden. In de omgeving die jij prettig vind. Zo kan het gelijk goed worden afgesteld.

Geen hogere kosten

Ik hoor het je al vragen. Hier moeten wel hogere kosten bij zitten, omdat iemand bij je langs komt. Een audicien aan huis hoeft geen huur te betalen voor zijn fysieke winkel, want die is er niet. Dit scheelt in de kosten, en kan soms zelfs goedkoper zijn omdat er geen extra vaste lasten bij komen kijken. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de gereden kilometers in rekening worden gebracht. Maar dat vind ik het helemaal waard, omdat je lekker thuis kan blijven!

Is een audicien aan huis echt iets voor jou? Of voor iemand die je kent? Een opa of oma of oud tante? Nu ik heb uitgelegd wat het inhoudt en wat vooral de voordelen zijn kun je nu snel een audicien aan huis zoeken bij jouw in de buurt.