Een verwen vakantie voor jezelf

0
404

Ben je even helemaal klaar met de drukke dagen op je werk en vind je het even tijd voor jezelf? Dan is het allereerst erg goed dat je dit zelf door hebt. Tijd nemen voor jezelf kan namelijk voor sommige mensen erg lastig zijn om te ontdekken. Gewoon lekker doorgaan is meestal de makkelijkste optie maar uiteindelijk niet de beste. Een burn-out of chronische stress zijn dan gevolgen die je zou kunnen meemaken, en dat wil natuurlijk niemand. Een goede keus is dan dus ook om er even tussenuit te gaan. Voor iedereen verschilt het hoe hij of zij dat het liefst invult. Een lekkere verwenvakantie is daar een voorbeeld van.

Luxe  

Een verwenvakantie hoeft niet altijd heel ver weg te zijn. Als je mooi weer erbij wilt is de kans wel groter dat je dat zult hebben in het buitenland maar voor derest is Nederland een prima idee. Over het algemeen ontspannen de meeste mensen onder het genot van warmte en water. Dit kan in de vorm van een warm bad maar je kan het ook wat luxer maken. Denk hierbij aan een jacuzzi of hottub. Tegenwoordig heb je heel wat huisjes of villa’s waarbij een heerlijke jacuzzi of hottub zit. Wil je toch nog net wat meer ontspanning? Kies dan nog voor de optie van een Finse sauna of infrarood sauna. Door hier elke avond voor het slapen in te gaan zal je én beter kunnen slapen én je spieren en lichaam zullen een stuk ontspanner voelen. Als je rond de zomerperiode gaat is het ook nog leuk om er een zwembad bij te hebben. ’s Ochtend een frisse duik nemen en een paar baantjes zwemmen. En ’s avonds lekker in het zwembad met de houtgestookte zwembadverwarming naar de sterren kijken. Zorg dan ook gelijk voor een kindling cracker firewood splitter om gemakkelijk hout te hakken voor in je hottub of zwembadverwarming.

De locatie

Eigenlijk maakt de locatie al helemaal niks meer uit als je al het bovenstaande luxe hebt. Maar toch wil je niet dat je ’s ochtends wakker wordt gemaakt door bijvoorbeeld gillende kinderen of het luiden van kerkklokken. Zorg er daarom voor dat je midden in een bos zit met je huisje. Wat ook een erg rustgevende locatie kan zijn is het strand. En zorg dan voor een huisje in de duinen. Zo heb je eigenlijk niet eens een zwembad nodig maar kan je elke ochtend een heerlijke duik nemen in de zee.