Wat heb je nodig als je een kat neemt?

0
308

Een kat is een fijn huisdier om te hebben. Over het algemeen is het vrij makkelijk, je hoeft hem niet uit te laten bijvoorbeeld. Als je van plan bent om een kat te kopen, heb je ook een aantal dingen nodig die essentieel zijn. Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een kat. 

Benodigdheden 

Denk aan een kattenbak bijvoorbeeld. Sommige katten hebben meer behoefte aan privacy dan de andere. Dan is een gesloten kattenbak een goed idee. Een afgesloten kattenbak voelt dan meer vertrouwd dan een open kattenbak. Dan heb je ook nog een open kattenbak. Voor de katten die liever alles overzien wat er allemaal gebeurt buiten de bak. Ook bestaan er speciale bakken waarvan de ingang aan de bovenkant zit. Ook die kunnen erg geschikt zijn, voor de katten die staand hun behoefte willen doen.  

Juiste kattenbak vinden 

Bij het kiezen van de juiste kattenbakken zijn er een aantal punten om rekening mee te houden: 

  • Zorg er ten eerste voor dat de bak groot genoeg is voor de kat. 

  • Kijk vervolgens naar wat past bij de kat, een open of gesloten bak. 

  • Ook moet je kijken naar de plek waar je de bak gaat neerzetten. Je kunt hem beter niet bij het eten en drinken van de kat neerzetten. Als je dit wel doet heb je kans dat je kat deze bak niet meer gaat gebruiken. Het beste is een rustige, ongestoorde plek in huis. 

  • Wanneer je een plek hebt gevonden, vul je de bak met kattenbakvulling. Je moet dan dus zoeken naar goede kattenbakvullingen. Ook daar heb je verschillende soorten in. Denk aan plantaardig, minerale grondstoffen, klontvormend of niet-klontvormend. Als je klontvormende vulling gebruikt dan hoef je alleen maar dagelijks de klontjes uit de bak te halen en een keer per week de hele bak schoon te maken. Als je geen klontvormende vulling gebruikt, moet je de bak vaker schoonmaken. Ook moet je letten op de hoeveelheid vulling die je in de bak doet. De hoeveelheid in de bak moet minimaal 5 centimeter zijn. De kat begraaft namelijk de ontlastig, dus dan moet er wel genoeg inzitten. 

  • Katten zijn erg hygiënische huisdieren. Daarom moet je ook de kattenbak goed schoonhouden. Anders heb je kans dat de kat zijn behoefte niet meer in de bak gaat doen, maar ergens anders in huis. Wat je natuurlijk niet wilt.  

  • Als je meerdere katten hebt, kan je beter ook meerdere bakken nemen. Voor elke kat een kattenbak.