Ga aan de slag en maak van je huis en tuin een groenere plek!

0
159

Ligt jouw tuintje er zielig bij of kan je huis wel wat meer sfeer gebruiken? Dan is het tijd om nieuwe planten te kopen!

Groener is gezonder

Naast dat planten zorgen voor sfeer in je tuin of kamer hebben planten nog veel meer positieve effecten. Zo zorgen planten voor minder stress. Dit is gebleken uit verschillende onderzoeken naar het effect van kamerplanten op het stresslevel van de mens. Dit komt onder andere doordat de groene kleur erg rustgevend werkt. Door een groene omgeving wordt je bloeddruk namelijk verlaagd, waardoor je je meer ontspannen en ook vaak vrolijker voelt. Verder verminderen kamerplanten verkoudheden en een verstopte neus! Dit komt doordat planten de luchtvochtigheid verhogen en stofdeeltjes laten afnemen. Naast stofdeeltjes wegnemen, breken planten ook schadelijke stoffen af die rondzweven door je huis. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Heb jij een erg gehorig huis of klinkt een bepaalde ruimte in je huis wat hol? Planten zorgen voor een betere akoestiek in een ruimte. Zo absorberen de bladeren achtergrondgeluiden en is het bijvoorbeeld fijn om wat planten te plaatsen in je kantoor. Zo kun jij voortaan rustig doorwerken. Wanneer je slaapproblemen ervaart, kunnen planten helpen bij het verbeteren van je nachtrust. Dit doordat ze de lucht voorzien van meer zuurstof. Ook zorgen ze ervoor dat je kalmer wordt door hun uitstraling. Daarnaast maken planten je vrolijk en zorgen ze voor een betere concentratie. Ook verminderen ze verschillende klachten zoals hoofdpijn wanneer je langere tijd bezig bent achter je laptop. Genoeg redenen dus om meer groen te plaatsen in jouw huis en tuin! Waar wacht je nog op?!

Zelf je bloemen zaaien

Niet alleen voor jezelf zijn bloemen en planten belangrijk. Ook maakt de rest van de natuur dankbaar gebruik van bloemen en planten om te kunnen overleven. Wil jij een boom kopen? Tegenwoordig doe je dat makkelijk online! Dit scheelt jou veel sjouwwerk. Ook kun je online kamerplanten kopen. Deze worden vaak gewoon aan huis geleverd op een moment dat het jou uitkomt! Wanneer je een beetje van tuinieren houdt, kun je in het vroege voorjaar beginnen met het zaaien van bloemzaadjes. Deze komen dan uit in de zomer. Tenslotte geniet je extra van je eigen tuin wanneer je je bloemen zelf hebt gezaaid! Naast planten zorgen bloemen mede door hun rijke kleuren voor wat sfeer in een tuin. En door het gebruik van planten en bloemen in verschillende hoogtes creëer je een tuin vol diepte. Een tuin met bloemen maakt je vrolijker en gelukkiger! Wie wil dat nou niet?!