Hoe bescherm je jouw tuinmeubelen tegen koud weer?

0
245

Zodra de zon gaat schijnen, gaan we met z'n allen weer naar buiten toe. In de achtertuin genieten we tijdens de zomermaanden van heerlijke barbecues en borrelavonden met vrienden. Toch kan het zelfs tijdens de warme zomermaanden soms plotseling gaan regenen. En wanneer de herfst in aankomst is, wordt het belangrijk om je tuinmeubelen te beschermen tegen regenbuien en windvlagen. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor dit probleem bedacht. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel precies hoe je jouw tuinmeubelen beschermt tegen koud en nat weer.

Beschermende loungeset hoezen

Tijdens de zomermaanden is een comfortabele loungeset onmisbaar in de achtertuin, maar om de kussens lekker zacht te houden moet je ze beschermen tegen regenbuien. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de kussens iedere avond uit de loungeset te halen (en binnen te leggen), maar dit kost veel tijd. En laten we eerlijk zijn: we vergeten het allemaal wel een keer. Het kopen van een loungeset hoes is daarom een betere oplossing. Zo'n loungeset hoes past namelijk over je volledige loungeset, wat betekent dat je slechts één hoes nodig hebt. En door het elastiek is de hoes zeer gemakkelijk in gebruik. Binnen enkele seconden heb je de hoes over je volledige loungeset heen getrokken. Zo blijven jouw tuinmeubelen schoon én droog tijdens de volgende regenbui.

Parasolhoes

De zon is heerlijk, maar soms wil je gewoon even in de schaduw zitten. Een parasol geeft je de mogelijkheid om altijd schaduw te creëeren waar het nodig is, bijvoorbeeld bij de barbecue of het terras. Om je parasol zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk om hem goed te beschermen. Regen- en onweersbuien kunnen schade toebrengen aan de parasol, en ervoor zorgen dat de stof beschadigingen oploopt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een parasolhoes te kopen. Je kunt zo'n hoes vergelijken met een winterjas. Wanneer je 's avonds de parasol inklapt, trek je de parasolhoes eromheen zodat er geen water bij kan komen.

BBQ hoes bestellen

Een barbecue is geen goedkope investering, en daarom willen we hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit doen we bijvoorbeeld door hem grondig schoon te maken nadat we hebben genoten van een heerlijke buitenmaaltijd. Toch is alleen poetsen niet voldoende. Een barbecue kan namelijk worden aangetast door weersomstandigheden zoals harde wind en regen. Om de barbecue te beschermen, is het belangrijk om een barbecue hoes te kopen. Zo kun jij langer genieten van heerlijke hamburgers en gegrilde maïs.