Helpen multivitaminen je om niet ziek te worden?

0
329

De koude, regenachtige dagen zijn weer aan de gang en verkoudheden en griepjes liggen op de loer. Het is in deze tijd dat veel mensen zich beginnen af te vragen, of ze niet voor hun weerstand zouden moeten beginnen met het slikken van een multivitamine. Dit doen ze dan in de hoop minder snel ziek te worden, óf wanneer ze ziek zijn weer sneller te genezen. Helaas moeten we je mededelen dat multivitaminen zo niet werken.

Waarom dan wel multivitaminen slikken?

Multivitaminen bevatten mineralen en vitamines die je lichaam onder andere nodig heeft voor het verkrijgen en onderhouden van een goede weerstand. Een multivitamine kopen hoeft niet wanneer je beschikt over een gezond voedingspatroon. Je zou dan al je nodige vitamines en mineralen gewoon binnen moeten krijgen via je dagelijkse voeding. Soms lukt het om een bepaalde reden niet om al je nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen en daarom zou je er voor kunnen kiezen om een multivitamine te slikken. Ook bepaalde doelgroepen die om wat voor redenen dan ook niet genoeg vitamines binnenkrijgen, wordt soms aangeraden om te beginnen aan een multivitamine of ander supplement. Zo hebben veel mensen in de winter een vitamine D tekort doordat ze weinig zonlicht zien. In dat geval kun je je vitamines tijdelijk aanvullen. Overleg altijd met een arts voordat je zomaar met een bepaalde vitamine of supplement begint. Wanneer je beschikt over alle nodige vitamines en mineralen, kan het slikken van extra vitamines of iets dergelijks juist schade aanrichten. Het is dan ook niet een kwestie van: “baat het niet dan schaadt het niet”. Let er altijd op of je nergens een teveel van krijgt.

Supplement om jouw vitamine B3 op te krikken

Een vitamine waar ook veel mensen zonder dat ze het weten een tekort van hebben, en die wel belangrijk voor je is, is vitamine B3. Vitamine B3 is belangrijk voor de energievoorziening, de aanmaak van vetzuren, de spijsvertering, het stimuleren van de bloedsomloop en de verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed. Wanneer je een tekort hebt, kun je veel vervelende en uiteenlopende symptomen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan: huidveranderingen en roodheid, het hebben van een helderrode tong, diarree en problemen met je spijsverteringskanaal, ontsteking van het slijmvlies van de mond, gevoelloosheid of pijn in armen of benen, een gebrek aan concentratie en slaapstoornissen, prikkelbaarheid, depressie, verlies van eetlust en algemene zwakte, en tot slot Pellagra (vitaminedeficiëntieziekte). Om je vitamine B3 op te krikken, kun je het supplement NMN premium nemen. Let wel altijd goed op je gezondheid, raadpleeg een arts en ga voor een supplement van kwaliteit! Dit geldt niet alleen voor bovenstaande supplementen, maar ook voor andere supplementen als Vitamine D, Shilajit of Plantensterolen.