Hoe kies je de juiste zonnebrandcrème?

0
197

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar een land waar de zon veel schijnt? Dan is zonnebrandcreme onmisbaar in je dagelijks huidverzorging. Afhankelijk op de manier waarop je de zonnebrand uitkiest, is het ook mogelijk om de natuurlijke huidbarrière te beschermen. Je kunt je huid op deze manier beschermen tegen de uitdrogende, en schadelijke effecten van de zon. Het kiezen van de juiste zonnebrand is ingewikkeld en er zijn diverse zaken waar je rekening mee wilt houden. Hoe kies je nu eigenlijk voor de juiste zonnebrand die past bij je huidtype? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Vette en droge huid

Een vet huid is kenmerkend door grove poriën en meer glans. Zoek daarom voor een zonnebrand met een niet comedogeen effect. Dit is vooral een niet-vette formule waardoor de huid niet nog vetter wordt. Je wilt namelijk de huid niet nog vetter maken, omdat dit de huid nog meer kan beschadigen. De meeste mensen hebben last van een droge huid en de meeste zonnebrandcrèmes zijn hier geschikt voor. Ze zijn namelijk zo gemaakt dat de vochtwaardes op niveau blijven. Heb je een zeer droge huid? Dan kan het verstandig zijn om voor een zonnebrand te kiezen op oliebasis. Deze dienen namelijk ook als bevochtigers, die de huid een stuk vochtiger kunnen maken.

Gevoelige huid

Heb je een gevoelige of schrale huid? Vervelend, maar vooral dan wordt zonnebrand aanbevolen en is het heel belangrijk dat je de juiste zonnebrand gebruikt. Kinderen hebben ook een kwetsbare huid en je kunt dan het beste kiezen voor een zonnebrand met een hoge SPF. Soms is het verstandig om kleine kinderen uit de zon te houden, omdat ze vaak alsnog irritaties krijgen aan de huid. Het is ook verstandig om vooraf te berekenen hoeveel tijd je doorgaat brengen in de zon. Op basis van deze informatie kun je bepalen hoe vaak je jezelf moet insmeren met een zonnebrand. Niet iedere zonnebrand is waterbestendig en kan het handig zijn om te kiezen voor een waterproof zonnebrand met SPF. Vooral op vakantie kan dit handig zijn en is het normaal dat je veel gaat zwemmen.

Ten slotte, is het van groot belang dat je nooit een te lage factor neemt. Je kunt beter een hogere factor nemen, zodat je er zeker van bent dat je huid niet beschadigd raakt en dat is goed om te weten.