Jouw hairjourney begint hier

0
204

Jij moet je haar wassen! Dat is geen beschuldiging (het is niet te zien, rustig maar), maar een statistische waarschijnlijkheid; we moeten allemaal ongeveer een keer per week ons haar wassen, afhankelijk van je haartype en eventuele haarschade. Maar wat zijn nou de beste shampoo’s, conditioners en haarmaskers voor jou? Wellicht is het verzorgende, luxueuse merk moroccanoil wat voor jou? De shampoo moroccanoil is vooral een aanrader, en hij ruikt zo lekker!

 

Jouw type 

 

Voordat je je favoriete shampoomerk gaat zoeken tussen alle producten bij de drogisterij en online én voordat je dan toch die shampoo Moroccanoil gaat proberen, is het allereerst goed om erachter te komen wat voor haartype je hebt. Dan weet je namelijk veel beter hoe je voor je haar moet zorgen; verschillende haartypes hebben ook verschillende verzorgingsmethodes én andere dingen nodig. Een hoofd vol krullen haalt bijvoorbeeld veel meer uit maar één keer per week, soms nog minder, wassen met shampoo, en voor de rest vooral haarmaskers en droogshampoo’s te gebruiken; krullen gaan juist goed op een beetje vetter haar en hoofdhuid. Wist je dat je krullend haar ook niet droog moet wrijven, maar moet ‘scrunchen’? Zo knijp je de krullen in vorm. Je borstelt krullen ook niet, dan worden ze pluis! Zoals je nu al merkt is er veel te zeggen over elk haartype per haartype, en is het goed om je haar te leren kennen. Dit kan je zelf aanvliegen, maar ook aan een specialist vragen. 

 

Moroccanoil for all!

 

En dan zijn er van die haarproductmerken die eigenlijk voor iedereen wat wils hebben. Het merk Moroccanoil begon dan ook toen de oprichtster op authentieke Marokkaanse haarverzorgingstechnieken stuitte, en merkte hoe gevoed en gelukkig het haar wordt van essentiële oliën en voedende, kruidige maskers. Dit idee staat aan de basis van alle producten, van conditioner tot maskers en shampoo Moroccanoil. Doe alsnog je onderzoek, maar bij dit merk ben je bijna gegarandeerd van fijne producten die je haar precies geven wat het nodig heeft om op z’n allermooist te zijn en blijven, ook vlak voor én na het wassen. 

 

Jouw haar, jouw kennis, jouw producten. Dat moet altijd ten grondslag van je haarverzorging liggen; eerst je haar leren kennen, en daar vervolgens merken en producten bij zoeken die het perfect complimenteren. Blijf experimenteren met merken als Moroccanoil tot je precies de routine vindt die je zoekt, en wees ook niet bang om advies te vragen van mensen die dit al veel langer doen!