Blogs over wonen, reizen, vakantie en meer!

dinsdag, 19 oktober

Start een actie om geld in te zamelen voor een goed doel

Samen bereik je altijd het meest. Dat hebben we de afgelopen corona-periode goed gemerkt. Maar samenwerken werkt ook op andere gebieden het best. Bijvoorbeeld in een sportteam, tijdens een project op school of op het werk en natuurlijk bij een actie om geld in te zamelen voor een goed doel. De goede doelen kunnen het geld goed gebruiken en doen daar goed werk mee. Wat denk je bijvoorbeeld van Alzheimer Nederland? Wist je dat 1 op de 5 mensen een vorm van dementie krijgt? Het is dus tijd om een actie om geld in te zamelen voor een goed doel als Alzheimer Nederland te starten!

Hoe kan je een actie om geld in te zamelen voor een goed doel starten?

Om te beginnen is het belangrijk dat je een goed doel kiest dat echt bij je past. Heb je in de familie mensen met (een vorm van) dementie? Dan is Alzheimer Nederland natuurlijk hét doel voor jou! Heb je een goed doel gekozen? Dan kun je gaan brainstormen over hoe je de actie om geld in te zamelen voor een goed doel gaat opzetten. Je kunt ook hier weer het beste een manier kiezen die goed bij je past. Ben je creatief? Ben je juist niet creatief? Heb je een eigen bedrijf? Wil je een grote actie opzetten of juist een kleine actie?

Zet je creativiteit in voor het goede doel

Ben je handig met knutselen of handwerken? Dan kun je heel leuke spulletjes maken en die verkopen op markten of online. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van armbandjes of sleutelhangers. Je kunt ook helemaal meegaan met de trend van nu: het beschilderen van stenen. Je kunt dan natuurlijk helemaal zelf bepalen welke afbeeldingen en kleuren je gebruikt, maar het is wel handig om herkenbaar te zijn. Kies bijvoorbeeld voor het verwerken van een vergeet-mij-nietje als je als goed doel Alzheimer Nederland kiest. 

Zet je zaak in voor het goede doel

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je bijvoorbeeld de fooienpot inzetten naast je kassa of misschien wel een speciale aanbieding in de etalage zetten. Ook kun je, als bedrijf, via de sociale media veel bereiken. Zorg echter wel dat je, ook als bedrijf, heel goed nadenkt over welk goede doel je wilt gaan steunen. Kies bij voorkeur een doel dat past bij de uitstraling van je bedrijf of een goed doel dat jou of je medewerkers na aan het hart ligt. Alleen dan zul je je gestelde doelen qua donaties kunnen halen.

Deel dit

Moet je lezen

Een verwen vakantie voor jezelf

Ben je even helemaal klaar met de drukke dagen op je werk en vind je het even tijd voor jezelf? Dan is het allereerst...

Zo houd jij je financiën overzichtelijk!

Geld speelt een erg belangrijke rol in het dagelijkse leven. Vrijwel alles kost geld en om ervoor te zorgen dat je niet zonder komt...

Een grote chocoladeletter bestellen regel je online

Het duurt nog even voor de Sint weer in het land is, maar nu is het moment om je daar alvast op voor te...

Recente blogs

Gerelateerd