Tips voor het aanschaffen van een elektrische fiets

0
843

Als je toe bent aan een nieuwe elektrische fiets of gaat overstappen naar een elektrische fiets, is het fijn om te weten waar je allemaal uit kunt kiezen. Je hebt tegenwoordig een hoop verschillende mogelijkheden als het gaat om e-bikes. De kwaliteit van de fietsen kan erg variëren en bovendien zijn de prijzen van de fietsen verschillend. De fiets die voor jou ideaal is, hoeft voor een ander niet per se ook fijn te zijn. Zeker niet als je gaat kijken naar de financiële situatie van een persoon en de frequentie van gebruik.

 

Het verschil tussen een voorwielmotor en een middenmotor

Als je een Cortina moederfiets wilt aanschaffen, dan kan deze een middenmotor of een achtermotor hebben. Zeker als dit de eerst keer is dat je een elektrische fiets Cortina gaat kopen is het slim om te kijken naar wat er anders is. Je kunt niet alleen aan het uiterlijk van de fiets verschil zien, maar het fietsen is ook anders bij de twee modellen. Je zult tijdens het fietsen merken dat de techniek van een voorwielmotor heel anders zal aanvoelen dan bij een middenmotor. 

 

Een fiets met een voorwielmotor

Over het algemeen hebben de fietsen van Cortina met een voorwielmotor een krachtige en stille naafmotor in het voorwiel. Deze zal worden aangestuurd door een digitale techniek in het voorwiel. Deze fiets is een stuk beter geschikt voor in de stad en vrij standaard. Als je van plan bent om de elektrische fiets te gebruiken om naar school of werk te gaan, dan is de voorwielmotor sterk aan te raden. Met deze fietsen kun je een stuk gemakkelijker gewicht vervoeren dan met een middenmotor. Je kunt met deze fiets gemakkelijk boodschappen vervoeren, maar ook voor als je een kind achterop hebt zitten is het erg handig. De fietsen hebben een maximum snelheid van tussen de 10 en 25 kilometer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om verschillende instellingen te personaliseren. Zo zal jij de fiets kunnen aanpassen aan wat jij prettig vindt fietsen. 

 

Een elektrische fiets met een middenmotor

In het assortiment van Cortina zijn er meerdere fietsen met een middenmotor. Deze fietsen zijn onder te verdelen in twee groepen. Je hebt de elektrische fietsen van Shimano en van Bafang. De variant van Shimano is net wat sportiever en heeft ook een sportieve uitstraling. De fiets is ideaal voor woon-werkverkeer. Met de motor in het midden van de fiets in de buurt van het frame zul je een stuk betere gewichtsverdeling hebben in de fiets. Daarnaast heb je met een middenmotor het voordeel dat alle technische componenten zijn verwerkt in de motor. Hierdoor zul je weinig stekkerverbindingen aan de fiets hebben en is de kans op een storing kleiner.