Hoe krijg je een summerbody?

0
600

Het is inmiddels zomer en iedereen wil er lichamelijk gezien zo mooi mogelijk bij lopen. Om een summerbody te krijgen is niet voor iedereen even eenvoudig. Zo dien je voldoende te sporten, maar ook rekening te houden met je voeding en slaap. In dit artikel lees je wat je kunt doen om in een korte tijd een summerbody te krijgen.

 

Kies de juiste sport uit

Als je een summerbody wilt, is het belangrijk dat je de juiste sport kiest. Het is vooral belangrijk dat je voor een sport gaat waarvan je weet dat je er veel motivatie voor hebt. Sporten dient een onderdeel van de dag te zijn waar je naar uitkijkt in plaats van tegenop. Investeer daarom eerst tijd in het vinden van de juiste sport.

 

Is kickboks iets voor jou?

Een sport waar je voor zou kunnen kiezen is kickboks. Kickboks levert meerdere voordelen op. Allereerst leer je door kickboks beter hoe je jezelf moet beschermen. Daarnaast is het zeer goed voor het lichaam. Je verbrandt veel calorieën tijdens de trainingen en bouwt tijdens je rustdagen spieren op. Een ander voordeel van kickboksen is dat het echt een uitlaatklep kan zijn. De frustraties die je gedurende de dagen hebt opgebouwd, kun je er tijdens de training uit slaan. Kickboks is zowel voor mannen als vrouwen de manier om snel een summerbody te krijgen. Vrouwen kickboksen Den Haag is bij verschillende sportclubs mogelijk. Neem wel eerst een proeftraining voordat je besluit om er definitief te gaan kickboksen. 

 

De sportschool

De meest populaire manier om snel een summerbody te krijgen is door naar de sportschool te gaan. Je kunt door krachtoefeningen te doen spieren opbouwen en vet verbranden. Wel is het belangrijk dat je blijft gaan en niet na twee weken al afzwakt. Bovendien is het ook van belang dat je de juiste sportschool Den Haag kiest. De begeleiding van de sportschool speelt namelijk ook een rol bij je progressie. 

 

Eet gezond en slaap voldoende

Naast het sporten is het ook belangrijk dat je gezond blijft eten en voldoende slaapt. Als je wilt afvallen dien je te zorgen voor een calorietekort. Wil je graag spieren aankomen? Dan is het belangrijk dat je een calorie-overschot creëert. Zorg er in beide gevallen wel voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten worden namelijk gebruikt voor het herstel van de spieren. Overdrijf hier overigens niet in en zorg ervoor dat je alles van de schijf van 5 binnenkrijgt. Een gevarieerd eetpatroon is onmisbaar voor het opbouwen van spieren of afbreken van vet.