Wat ik het meest heb gemist, vind ik in Valencia

0
442

Het einde van de corona-crisis ligt volgens onze virologen nu toch echt in zicht.. De vraag is wat we gaan doen als we weer vrij zijn. Misschien huppelen we massaal in het rond, als koeien tijdens hun eerste weidegang na een lange winter. Hopelijk gaan we massaal de theaters in en zal de cultuursector floreren als nooit tevoren. Mogelijk beleven we zelfs een nieuwe Summer of Love, heb ik mensen op tv horen voorspellen. Beschilderde Volkswagenbusjes, lange ongewassen lokken en Bob Dylan op een groot akker in de Achterhoek, stel ik me daarbij voor. Persoonlijk hoeft dat voor mij niet zo. Voor mij lonkt iets anders in de verte. Het zijn de zaken die ik het meest heb gemist tijden de corona-tijd, omdat ze in Nederland niet te vinden zijn. Ik heb het over parelwitte stranden, een glas rode wijn in de bodega en de rotsachtige omgeving van de Comunidad Valenciana. Zodra het weer kan, neem ik het eerste vliegtuig naar Spanje voor een Stedentrip Valencia!

Hunkeren naar een andere omgeving

Eens in de zoveel tijd hunker ik naar het doorbreken van de sleur, door me te hullen in een andere omgeving. Tijdens het afgelopen corona-jaar was het onmogelijk om in deze behoefte te voorzien. Mijn vriendin en ik probeerden het wel, door binnen Nederland een dagje weg te gaan. Maar toch was dit niet hetzelfde. Ik miste het ontdekken van een andere cultuur, een onbekende architectuur en een verfrissende gastronomie. Zodra het weer kan, gaan we dit echter meteen inhalen. Een weekje Valencia is voor ons de ideale stedentrip om dit te doen.

De bijzonderheden van een stedentrip Valencia

Tijdens een stedentrip Valencia worden al onze culturele, culinaire en hedonistische voelsprieten geprikkeld. Het centrum staat vol met historische gebouwen uit de Gouden Eeuw van de Spanjaarden. Net daarbuiten vind je de hypermoderne architectuur van de Stad van Kunst en Wetenschap. Op culinair gebied is Valencia vooral bekend als bakermat van de paella. En als de benen moe zijn van het sjouwen door de stad en de buik vol met rijst, saffraan en schelpdieren, dan is het tijd om op het strand neer te strijken met een paar flinke kannen sangria. Met het ruisen van de zee als achtergrondmuziek, voelt het alsof de reset-knop van het leven wordt ingedrukt. Alsof mijn vriendin en ik elkaar pas weer net leren kennen en opnieuw verliefd op elkaar worden. Mijn Summer of Love vindt deze zomer plaats tijdens een stedentrip Valencia!