Wat van soorten camera’s heb je?

0
588

Het maken van mooie foto’s is een vak apart. Een echte fotograaf weet dat er bijna altijd verbetermogelijkheden zijn. Daarnaast kan een fotograaf mooie foto’s van anderen  erg waarderen. Om mooie foto’s te kunnen maken dien je wel in het bezit te zijn van een goede camera. Er zijn diverse soorten camera’s met elk andere voor- en nadelen. In dit artikel behandelen we enkele veelgebruikte soorten camera’s.

Een compactcamera

Camera’s die erg populair zijn onder de hobbyisten zijn compactcamera’s. Het grote voordeel van een compactcamera is dat je hem makkelijk kunt vervoeren. Als je bijvoorbeeld op vakantie foto’s wilt maken, dan is een compactcamera de beste optie. Bovendien is een compactcamera ook ideaal voor beginners. Het is een camera soort waarmee je prachtige foto’s kunt maken en waarbij je een erg ruim assortiment hebt. 

Een spiegelreflexcamera

Een camera voor de wat meer gevorderden onder ons is de spiegelreflexcamera. Hierbij heb je een erg ruime keuze waardoor er voor elke fotograaf wel een geschikt model te vinden is. Een voordeel van spiegelreflexcamera’s is dat je de lens eenvoudig kunt wisselen. Hierdoor kun je de camera gebruiken voor vrijwel elke situatie.

Een vlog camera

Het aantal vloggers is de afgelopen jaren fors toegenomen. Tegenwoordig vloggen mensen voor hun plezier, maar ook als werk. Als je mooie vlogs wilt kunnen maken, dan dien je hier de juiste camera voor aan te schaffen. Het dient een camera te zijn die goed scherp stelt en waarmee er prachtige filmpjes mee gemaakt kunnen worden. 

Een systeemcamera

Voorheen kozen professionals altijd voor de spiegelreflexcamera. Tegenwoordig is de keuze een stuk lastiger. Dit omdat systeemcamera’s ook erg goed kunnen zijn en zeker concurrentie bieden tegen de spiegelreflexcamera. Ook bij een systeemcamera heb je de mogelijkheid om de lens te verwisselen. Het voornamelijke verschil tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera is dat je bij een spiegelreflexcamera gebruik wordt gemaakt van een spiegel die je kunt verwisselen. 

Vergelijk het assortiment voordat je wat koopt

De prijzen van camera’s lopen sterk uiteen. Als je een nieuwe camera wilt kopen is het verstandig om het assortiment eerst goed te vergelijken. Het zou namelijk zonde zijn als je te veel betaalt voor een camera. Een andere optie die je hebt is na het kiezen van een specifieke camera op zoek te gaan naar een bedrijf waar ze die camera voor het minste geld aanbieden. Houd er wel rekening mee dat zo’n zoektocht tijd kan kosten. Doe dit als hobbyist daarom alleen in de avonduren of het weekend.