Breng meer sfeer in huis met een fotomuur

0
449

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht, zit de verbouwing net achter de rug en ben je bezig met het mooi inrichten van je nieuwe woning? Of heb je net je huidige woning helemaal verbouwd en ben je bezig met het herinrichten van je bestaande woning? Dan kom je op een gegeven moment uit bij het decoreren en aankleden van de verschillende ruimtes in je huis. Waarschijnlijk heb je al een idee hoe je dit wilt gaan invullen maar toch is het leuk om nog even opzoek te gaan naar extra inspiratie. In deze blog geven we een inspireren idee, namelijk een fotomuur. Een fotomuur komen we steeds vaker tegen in huizen en dat is niets voor niets. Ben je benieuwd waarom? Lees dan zeker deze blog verder!

Wat is precies een fotomuur?

Een fotomuur, ook wel een fotolijst collage is een muur waarop je allerlei verschillende foto’s ophangt. Denk bijvoorbeeld aan allerlei verschillende foto’s, quotes etc. De eerste stap is natuurlijk het kiezen van de foto's, foto's en quotes die je aan de muur wilt hangen. Let ook op het kleurgebruik, wil je zwart-wit of kleur? Is er een kleur die in veel afbeeldingen kan opvallen? Selecteer vervolgens de quote van dezelfde kleur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf te citeren of een offerte op internet op te zoeken. Deze print je eenvoudig op het juiste papier en op het juiste formaat online. Om je fotowand spannender te maken, kun je het beste verschillende lijsten en formaten gebruiken. Je kan er natuurlijk voor kiezen om lijsten in verschillende kleuren aan te schaffen.

Waarom een fotomuur?’

Zoals we hierboven aan beschreven kan een fotomuur echt sfeer opleveren. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je huis minder kaal is en daarnaast leuke herinneringen laat zien. Dit is niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor anderen is dit leuk om te zien. Wees er dus wel bewust van welke foto’s je allemaal ophangt. Het kan zomaar zijn dat je een verhaal moet gaan uitleggen wat je eigenlijk helemaal niet wilt.

Een fotomuur is daarnaast een echte eyecatcher. Je kan de fotomuur natuurlijk zo groot maken als jij wilt. Het is wel slim om te kijken op welke muur je het gaat ophangen. Het liefst doe je dit niet op de muur waar je het meeste naar toe kijkt. Denk bijvoorbeeld aan de muur waar de TV ook staat. Dit kan er druk overkomen. Plaats de fotomuur