Tips om de woonkamer mooi in te richten

0
529

De woonkamer is de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt om echt te ontspannen. Het is een plek om je voeten omhoog te gooien en wat down time te hebben van het werk. Ook is het de plek in huis waar je geregeld gasten ontvangt. De manier waarop de woonkamer eruit ziet, kan veel zeggen over hoe je je van binnen voelt, dus neem even de tijd om na te denken over wat deze ruimte comfortabel voor je zal maken. In deze blogpost delen we een aantal tips om de woonkamer mooi en gezellig te maken.

De inrichting

Het eerste waar je naar kunt kijken, is uitzoeken welke kleuren en thema's je in je huis wilt hebben. Je kunt ook nadenken over de meubels die het beste bij je ruimte passen. Als je bijvoorbeeld veel boeken hebt, dan is het leuk om die tentoon te stellen. Dit kun je doen door een mooie boekenkast aan de wand te bevestigen. Ook kun je een aantal mooie boeken met fotografie of kunst op de salontafel leggen om mensen te inspireren hier doorheen te bladeren. Het is belangrijk om na te denken over hoeveel tijd mensen in deze kamer doorbrengen en dan te beslissen hoeveel meubels er moeten zijn, zodat er genoeg comfortabele plekken zijn voor mensen om te zitten.

Een kabelgoot voor elektriciteitskabels

Sommige mensen kiezen er tegenwoordig voor om geen televisie in de woonkamer neer te zetten. Dit is natuurlijk een lifestyle keuze. Andere mensen willen juist de grootste flatscreen televisie aan de muur hebben hangen waar ze hun game consoles op kunnen aansluiten. Behoor je tot die tweede categorie, dan zul je met al die elektronica al gauw zien dat het er met de verschillende kabels rommelig uit ziet. Om het er wat georganiseerder en netter uit te laten zien, kun je kiezen voor een kabelgoot waar je de kabels doorheen kunt laten lopen. Zo zijn al die kabels van de elektrische apparaten mooi afgedekt. Als je een witte muur hebt, kun je een witte kabelgoot kiezen. Maar je zou de kabelgoot ook kunnen schilderen in dezelfde kleur als de muur om hem echt in te laten blenden in het interieur.

Decoratie naar eigen smaak

Een huis is pas echt een thuis met persoonlijke spullen die iets over jou zeggen. Jouw woonkamer kun je zo gezellig maken als je zelf wilt. Hang je favoriete kunst of foto's aan de muren, zet kaarsjes op de salontafel, kies voor gezellige kussens en dekentjes op de bank zodat je je echt comfortabel kunt voelen. Met de decoratie kun je het zo gek maken als je zelf wilt.